Tuesday, 19 May 2015


A play between inside and outside reveals an undulating structure incorporating a potted forest of trees and branching steel beams, uniting the two buildings. This urban treehouse combines a simple, white, neutral space with a fairly subtle, external black granite cladding. This small amount of architecture gives a profound result by physically joining the two buildings, being able to open up, adapting to the seasons. The tree’s seasonal progression also creates an ideal microclimate inside the spaces. Striking the right balance between simple and powerful is key in illustrating the more interesting, more complex views of the instution.


Vertical Forest: An Urban Treehouse That Protects Residents from Air and Noise Pollution - Kate Sierzputowski (March 10th 2015)


Chipperfield set to redefine London's Royal Academy by 2018 - Sam Rogers (May 13th 2015)


Denton Corker Marshall reveal the new Australian Pavilion's mysterious black box - Ellie Stathaki (April 8th 2015)


No comments:

Post a Comment